PetiteKnit stræber efter altid at stå for kvalitet og tidløse designs. PetiteKnit forsøger at designe både strik og produkter, der kan bruges nu og mange år frem. Herunder kan du læse mere om vores tilgang til bæredygtighed og produktion.

HVAD ER PETITEKNITS TILGANG TIL BÆREDYGTIGHED?

Hos PetiteKnit er bæredygtighed at tage ansvar for både mennesker og vores omgivelser. Vi gør derfor vores bedste for at minimere vores aftryk på planten, samtidig med at vi tager et socialt ansvar. At minimere vores aftryk er en proces, og der er stadig ting, vi kunne gøre bedre, men vi tager hele tiden nye skridt i en mere bæredygtig retning.

HVOR BLIVER PETITEKNITS PRODUKTER PRODUCERET?

PetiteKnit får produceret varer i hele verden, men vi leder altid efter producenter, der lever op til vores egne værdier om miljø og arbejdsmiljø.

Som eksempler på vores produktion kan nævnes:

  • Vores opskrifter bliver trykt lokalt i Aarhus på et Svanemærket trykkeri.
  • Vores økologiske sæber produceres i Tyskland og er miljøcertificerede af EcoControl efter Nature Care Products standarder. Flaskerne er 100 % genanvendelig plast.
  • Vores tekstiler produceres i Indien på en miljøcertificeret fabrik. Vi benytter os udelukkende af økologisk bomuld, og vi har fravalgt at pakke hver enkelt vare ind i individuelle poser.
  • Vores læder, der er certificeret af Leather Working Group, forarbejdes til vores produkter på en socialt ansvarlig fabrik i Struer, hvor vi stræber efter at udnytte alle dele af læderet for at minimere spild.

HVAD GØR PETITEKNIT FOR AT MINIMERE SIT AFTRYK?

Vi har gennem en årrække arbejdet på at reducere plastik både i vores produktion og i vores forsendelse.

Hvis indpakningen ikke er tænkt til genanvendelse, pakker vi derfor vores varer i poser af det komposterbare materiale NatureFlex® eller i FSC-certificerede poser hovedsageligt produceret af græs, der er høstet nær produktionen i Tyskland.

Vi pakker ikke længere vores opskrifter i individuelle plastetuier, men trykker derimod på kraftigere papir, der kan holde til mere.

Skulle en pakke have brug for lidt ekstra beskyttelse under forsendelse, sender vi i poser foret med overskudsuld fra den estiske uldproduktion.

Når varer bliver leveret hos os med skønhedsfejl eller skader fra transporten, så sælger vi dem som 2. sorteringsvarer fremfor at kassere dem for at minimere enhver form for spild.

HVORDAN TAGER PETITEKNIT SOCIALT ANSVAR?

Hos PetiteKnit mener vi, at bæredygtighed også er at give til mennesker, der har brug for det. Derfor donerer PetiteKnit hver måned til både Mødrehjælpen og Røde Kors samt nye trøjer til den lokale håndboldklub en gang i sæsonen.

PetiteKnit har desuden foretaget indsamlinger og donationer til en række hjælpeorganisationer, herunder UNICEF, Red Barnet og Røde Kors.

Fra 1. december 2022 til 1. december 2023 går salget af opskriften December Bow til Red Barnet.

I forbindelse med krigen i Ukraine lykkedes det PetiteKnit at indsamle og donere 1 million kr. til Røde Kors. Vi er meget imponerede over det engagement strikkere verden over udviste.

PetiteKnit har i 2023 desuden doneret 100.000 kr til både Røde Kors og Læger uden Grænser i forbindelse med katestrofer og konfliker i forskellige dele af verden.

Derudover har vi hos PetiteKnit gennem tiden ansat flere i fleksjob eller som på anden måde har haft brug for at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet med fleksibilitet og skiftende tider. Vi har også haft praktikanter fra flere uddannelsesinstitutioner, fordi vi tror på vigtigheden af at uddanne fremtidens designere og tekstilformidlere.

HVORDAN FORHOLDER PETITEKNIT SIG TIL DET ANBEFALEDE GARN?

Når vi vælger garn til en opskrift, tænker vi på både kvaliteten og produktionen af garnet, og de garnproducenter, vi vælger at samarbejde med og benytte os af, er alle nogen, hvor vi føler at vi kan stå inde for deres tilgang til både dyrevelfærd og produktion.

PetiteKnit anbefaler hovedsageligt naturmaterialer og materialer af en holdbar kvalitet.

I samarbejde med Sandnes Garn har PetiteKnit udviklet garnerne Sunday og Double Sunday, der er et ikke-superwash behandlede merinogarn. At fravælge superwash er både bedre for miljøet og med til at bevare uldens naturlige egenskaber.

Skulle der opstå nogen spørgsmål til vores produkter eller vores produktion, så kontakt os endelig på support@petiteknit.com.